ریدایرکت 301 چیست - راهنمای جامع ریدایرکت آدرس های قدیمی به جدید

یک تغییر مسیر دائمی از آدرس صفحه ای در یک وب سایت به URL و یا همان آدرس دیگر در آن وب سایت را ریدایرکت می نامند که انواع مختلفی از آن برای اهداف برنامه نویسی ایجاد شده است. اما در این عنوان می خواهیم به موضوع ریدایرکت از نوع 301 بپردازیم و تمام آنچه که باید از ریدایرکت 301 بدانید را در این قالب از محتوا آموزشی به شما ارائه کنیم. پس اطلاعات نصفه و نیمه خود را رها کنید و بیایید در کنار هم برای آخرین بار بحث ریدایرکت 301 را در این راهنمای جامع ریدایرکت آدرس های قدیمی به جدید بخوانیم!
ریدایرکت 301 چیست؟
نحوه ایجاد تغییر در مسیرها و ریدایرکت کردن URL های وب سایت انواع مختلفی دارد که نوع ریدایرکت 301 به کد وضعیت HTTP اشاره می کند که توسط سرور یک وب سایت به مرورگر وب ارسال می گردد. در این حالت زمانی که کاربر به دنبال صفحه ای می گردد و شما بنابه دلایلی تصمیم به حذف این صفحه گرفته اید. در حالتی که صفحه را حذف کنید کاربران با پیام اخطار 404 مواجه می شوند و این نوع عدم دسترسی به محتوا می تواند تجربه بدی از وب سایت شما را در ذهن مخاطب ثبت کند. اما در حالتی که از یک تغییر مسیر 301 استفاده کنید می توانید با تغییر دائمی آدرس صفحه موتورهای جستجو را وادار به تغییر مسیر و نمایش صفحه جدید کنید.ویژگی های Redirect 301
- ماندگاری تغییر ایجاد شده در URL به صورت دائمی
- انتقال رتبه بندی صفحه قدیمی به صفحه جدید
- حفظ جستجو ارگانیک و ترافیک دریافتی در وب سایت
- جلوگیری از سردرگمی کاربران و تغییر مسیر دستی

تاثیر ریدایرکت 301 بر سئو وب سایت
استفاده از تغییر مسیرهای 301 برای حفظ سلامت SEO وب سایت و تضمین یک تجربه کاربری یکپارچه، به ویژه در طول مهاجرت وب سایت مهم و حیاتی می باشد و به همین دلیل به عنوان یکی از راه های سئو پسند جهت منحرف کردن ایمن ترافیک از صفحات غیرفعال و در عین حال حفظ یکپارچگی SEO شمرده می شود و می توانید از این روش جهت سازماندهی اهداف جدیدی که برای جابجایی صفحات بهره ببرید که قطعاً نتیجه مثبتی از اعمال این تغییرات در مسیرهای کاربران خواهید دید. همین طور تجربه ثابت کرده است که از سال 2016 تا به حال هیچ صفحه ای با اعمال ریدایرکت دچار افت رتبه بندی و از دست دادن ترافیک نشده است. به این دلیل می توانید با ریدایرکت 301 نکات زیر را نیز جهت بالابردن استراتژی SEO خود استفاده کنید:- تغییر محتوا صفحاتی که مطابق با انتظارات شما پیش نمی رود.
- امکان منتقل کردن یک وبلاگ از Subdomain به یک Subfolder
- رفع مشکلات Keyword Cannibalization در صفحات و بهبود رتبه بندی
- اغدام چندین وب سایت از Subdomain به یک Subfolder
- امکان مدیریت محصولات متوقف شده و افزایش حاشیه سود دهی

چه زمانی می توانیم از ریدایرکت 301 در وب سایت استفاده کنیم؟
اکنون پس از بررسی مفهوم اصلی و وظایفی که Redirect 301 بر عهده دارد در کنار تغییراتی که برای سئو وب سایت ایجاد خواهد کرد. سوالی که پیش می آید این است که از کجا باید تشخیص دهیم که به دریدایرکت 301 احتیاج داریم؟ در جواب باید گفت درک مناسب ترین زمان برای اجرا ریدایرکت 301 در وب سایت می تواند تاثیر بسیار زیادی برای موفقیت شما در استراتژی بهینه سازی و افزایش ترافیک داشته باشد. به همین دلیل در زیر به چند مورد از موقعیت هایی که ممکن است در آن نیاز به ریدایرکت داشته باشید اشاره شده است:- در صورتی که می خواهید نام دامنه را تغییر داده و وب سایت خود را به دامنه جدیدی منتقل کنید.
- زمانی که می خواهید نام تجاری برند خود را تغییر دهید و در این راستا یکپارچگی حضور آنلاین خود راحفظ کنید.
- در موقعیت هایی که می خواهید دو وب سایت را در یک وب سایت ادغام کنید.
- اگر به حذف صفحات منسوخ یا غیر ضروری فکر می کنید ریدایرکت 301 برای شما مناسب خواهد بود.
- می توانید هنگام بازسازی وب سایت برای اطمینان از ادامه عملکرد پیوندهای داخلی و خارجی استفاده کنید.

نحوه پیاده سازی Redirect 301 در سایت
و اما حال نوبت به اجرا دانش و اطلاعاتی است که در این بلاگ آموزش دیده ایم! زیرا می خواهیم نحوه اجرا ریدایرکت 301 را در تمام پلتفرم های احتمالی برای شما بررسی کنیم:1- راه اندازی ریدایرکت 301 در Wordpress
این مورد یکی از ساده ترین روش های ایجاد ریدایرکت 301 است که تنها با استفاده از نصب یک افزونه اتفاق می افتد. به همین دلیل می توانید مراحل بعدی را طی کنید. به یاد داشته باشید که در این مورد حتی می توانید از فایل های htaccess کمک بگیرید. ابتدا وارد داشبورد وردپرس شوید:
به قسمت Plugins و بعد Add New بروید تا یکی از افزونه هایی که بتواند ریدایرکت 301 را برای شما اجرا کند را اضافه کنید. تعدادی از افزونه هایی که می تواند این کار را برای شما انجام دهد در ادامه اشاره شده است:
- Yoast SEO
- All in one SEO (AIOSEO)
- Change the route
- Math rank

2- راه اندازی ریدایرکت 301 در Shopify
روش دوم برای راه اندازی یک تغییر مسیر از نوع ریدایرکت 301 استفاده از Shopify است که برای شروع باید وارد داشبورد Shopify شده و گزینه Store در نوار سمت چپ بزنید تا Navigation را انتخاب کنید:
روی گزینه URL Redirects کلیک کنید و سپس Create URL redirect را گزینش کنید:

URL مسیر قدیمی که می خواهید عوض کنید را در Redirect from وارد کنید و در بخش Redirect to مسیر جدیدی که می خواهید صفحه را به آن انتقال دهید را بزنید:

3- راه اندازی ریدایرکت 301 در Bigcommerce
برای راه اندازی ریدایرکت در Bigcommerce به پنل مدیریتی نیاز خواهید داشت. پس در نوار سمت چپ گزینه Settings را بزنید و Domain را فشار دهید:
پس از بررسی درستی دامنه می توانید URL قدیمی را وارد کنید و نوع تغییر مسیر را انتخاب کنید. در ادامه باید گزینه های تنظیمات را Manual Linking را برای URL های دستی و Dynamic Linking را جهت تغییر مسیر به صفحه و یا Object استفاده کنید:
