آیا به دنبال خرید غیر حضوری هستید؟ اینستاگرام بهترین راه خرید غیر حضوری شما است! این برنامه با داشتن میلیون ها کاربر، مکانی فوق العاده برای خرید و فروش بسیاری از اجناس با تنوع نامحدود می باشد. آیا شما هم به دنبال راه اندازی یک آنلاین شاپ در اینستاگرام هستید اما نمی دانید چگونه آن را انجام دهید؟ اصلاً نگران نباشید! در این آموزش، نحوه راه اندازی یک آنلاین شاپ در اینستاگرام را به طور کامل به شما آموزش خواهیم داد و با ارائه چند راهکار مناسب، به شما یاد خواهیم داد که چگونه محصول خود را به فروش برسانید. پس با ما همراه باشید!

آنلاین شاپ اینستاگرام چیست؟
آنلاین شاپ یا همان مغازه آنلاین اینستاگرام، صفحه ای یا به نوعی ویترینی دیجیتال به صورت عکس و ویدیو از محصولات شما را برای تبلیغ و فروش نشان می دهد. امروزه می توانید آنلاین شاپ های زیادی را در سطح اینترنت مشاهده کنید چرا که راه اندازی مغازه آنلاین بسیار راحت تر و کم هزینه تر از مغازه به صورت فیزیکی است. با آنلاین شاپ شما می توانید مشتری بیشتری از سراسر کشور و حتی جهان جذب کرده و فروش و کسب سود بیشتری نسبت به فروش حضوری داشته باشید. با پیشرفت فضای آنلاین و میل بیشتر به خرید غیر حضوری، فرصتی مناسب برای فروشندگان بوجود آمده است که بدون نگرانی از اجاره مغازه و سرمایه بالا، محصولات خود را تنها با اتصال به اینترنت بفروشند.
مراحل راه اندازی آنلاین شاپ در اینستاگرام
قبل از اینکه شروع به فروش محصولات خود کنید، باید اکانت اینستاگرام خود را بررسی و واجد شرایط بکنید. در ادامه مراحل راه اندازی یک نمونه آنلاین شاپ را بررسی کردیم.
1_ تبدیل به حساب تجاری
اینستاگرام این گزینه را برای دسترسی بهتر مشتریان و دیده شده بیشتر و بهتر محصولات راه اندازی کرده است. با فعال سازی این گزینه، شما می توانید از بسیاری از آپشن های اینستاگرام که در صفحه های شخصی وجود ندارد استفاده کرده و همچنین می توانید تحلیل هایی از پیج خود را مشاهده کنید.
ابتدا به پروفایل خود بروید و بر روی گزینه Edit Profile کلیک کنید.

در اینجا با زدن بر روی گزینه مشخص شده در تصویر زیر، حساب خود را به یک حساب حرفه ای تبدیل کنید.

در این قسمت از شما خواسته می شود که نوع اکانت حرفه ای خود را مشخص کنید. از آنجایی که ما به دنبال باز کردن یک آنلاین شاپ هستیم، پس بهتر است گزینه ای که انتخاب می کنیم مرتبط به آن باشد. در اینجا اکانتی که ما باز کردیم را به صورت پیش فرض، یک آنلاین شاپ لباس در نظر گرفته و گزینه Clothing را انتخاب کردیم. در آخر گزینه Done را بزنید.

در این قسمت از شما می پرسد که آیا شما یک سازنده هستید و یا یک بیزینس، که ما برای راه اندازی یک آنلاین شاپ گزینه Business را انتخاب می کنیم.

در مرحله بعد، از شما اطلاعات ایمیل، آدرس و تلفن همراه را می خواهد. توجه داشته باشید که هر اطلاعاتی که در اینجا می نویسید، در پروفایل شما نشان داده خواهد شد. اما اگر علاقه ای به وارد کردن این اطلاعات ندارید، می توانید از پایین صفحه گزینه Don't use my contact info را انتخاب کنید.

اینستاگرام در این قسمت، به شما گزینه اتصال اکانت خود به صفحه فیس بوک تان را می دهد. توصیه ما به شما این است که این گزینه را فعال کنید. درست است که گزینه کاتالوگ محصولات در ایران به علت تحریم پرداخت مستقیم، کاربردی ندارد اما تنها کاربرد اتصال به فیس بوک فقط این مورد نیست. شما با این کار، می توانید پیام های برنامه ریزی شده در صورت پیام دادن مشتری را تنظیم کرده و از بسیاری دیگر از گزینه ها بهره مند شوید!

و در آخر، با طی کردن و تکمیل مراحل ذکر شده در تصویر زیر، بیزنس اکانت خود را تکمیل کنید.

2_ ویرایش پروفایل
پروفایل شما از چند بخش تشکیل شده است، که در ادامه به نحوه ایجاد آن ها می پردازیم:
عکس پروفایل شما باید مربوط به آنلاین شاپ شما باشد، که این می تواند نام و یا لوگوی برند شما و یا عکسی مرتبط به آن باشد.
نام برند و آنلاین شاپ خود را بنویسید. سعی کنید نام کاربری شما مختصر و به یاد ماندنی باشد تا مشتریان هنگام جست و جو به راحتی بتوانند آن را پیدا کنند.
احتمالاً مهم ترین بخش پروفایل شما محسوب می شود. در اینجا باید سعی کنید با جمله بندی جذاب و کوتاه، در مورد کار اکانت و برند خود توضیح دهید. این قسمت تاثیر زیادی در جذب مشتری دارد.
اگر آنلاین شاپ شما سایت و یا کانال تلگرام نیز دارد که خریداران بتوانند از آنجا محصولات را مشاهده کرده و خرید کنند، فراموش نکنید که حتماً لینک آن را در قسمت بیو خود اضافه کنید.

3_ پست گذاری
با عکاسی و فیلم برداری های جذاب و خلاقانه از محصولتان، آن ها را با موزیک های ترند ایسنتاگرام پست کرده و سعی کنید تنها به پست قناعت نکرده و استوری و ریلز نیز آپلود کنید. فراموش نکنید که جزئیات و اطلاعات محصول خود را در کپشن نوشته و رضایت مشتریان قبلی نیز را نیز در صفحه خود قرار دهید.

نکاتی برای بهتر شدن آنلاین شاپ در اینستاگرام
برای بالا بردن تعداد مشتری و فروش بهتر در اینستاگرام، بهتر از از نکاتی که در ادامه آورده ایم استفاده کنید:
1_ نشان دادن کاربرد محصول
برای ترغیب مشتری به خرید محصول شما، سعی کنید با ایده های خلاقانه طوری محصول خود را معرفی کنید که مشتری نیاز به خرید آن را پیدا کند.
2_ تعامل با مشتری
تعامل در اینستاگرام به معنی گرفتن لایک، کامنت، اشتراک گذاری و ذخیره کردن است. شما باید سعی کنید محتوای محصول خود را طوری ایجاد کنید که مخاطب به انجام همه این ها ترغیب شود.

3_ نشان دادن افراد تیم و پروسه کار
برای برخی مشتریان، فرآیند تولید محصول و درک نحوه تلاش افراد یک تیم و پروسه آن، جالب و جذاب به نظر می رسد پس سعی کنید از پشت صحنه کار خود نیز محتوا تولید کنید.
5_ میزبانی مسابقه یا ارائه جوایز
برای به حداکثر رساندن تعامل و جذب فالوور یا مشتری بیشتر، به آن ها در ازای تعامل جایزه دهید. برای مثال، می توانید پیشنهاد دهید که در ازای اشتراک گذاری پست شما با 5 نفر از دوستانشان و یا استوری کردن آن جوایز ارزشمندی را دریافت خواهند کرد.

سخن آخر
درست است که راه اندازی آنلاین شاپ در اینستاگرام، نسبت به مغازه فیزیکی و حضوری هزینه کمتری دارد اما این موجب نشان دادن زحمت کمتر نمی شود. همان طور که در مغازه، مشتری و تعامل با آن و نحوه عرضه محصول و ایجاد ویترینی زیبا مهم است، در فضای آنلاین شاپ هم به همین صورت است. اگر شما هم می خواهید آنلاین شاپ خود را راه اندازی کنید، توصیه می کنیم با مطالعه مراحل بالا، همین امروز شروع کنید!